Ugens første ret fra aarstidernes måltidskasse. Det ser ikke ud af meget på billedet, men nede i skålen gemmer sig lækre fuldkornsris og en spicy grøn currysauce.
Green Curry med Kokos og Ris til 2 personer
Ingredienser:
125 g. brune basmatiris
1 broccoli (små buketter og stokken skrællet og i stave)
200 g. gulerødder (tynde skiver)
1 forårsløg (finthakket)
1 fed hvidløg (finthakket)
25 g. grøn karrypasta
1 lille dåse kokosmælk
1 dl. vand
1 bdt. koriander (grofthakket)
Desuden: olie og salt
Fremgangsmåde:
1. Skyld risene i koldt vand og put dem i en gryde med 2½ dl. vand. Bring i kog og kog 30 min ved svag varme. Lad dem herefter hvile 5 min.
2. Varm ½ spsk. olie op i en wok og steg broccoli og gulerødder ca. 5 min.
3. Tilsæt hvidløg og forårsløg og steg endnu 1 minut.
4. Tilsæt karrypasta og steg kort. Tilsæt vand og kokosmælk, bring i kog og kog 2-3 min ved svag varme. Smag til med salt.
5. Smag risene til med salt og curry med ris og koriander.
Kommentarer
Send en kommentar