Pasta Caponata er en traditionel pastaret fra Sicilien, og den består i bund og grund af pasta med en aubergine-squash-ragout og persille. Her er den drysset med gærflager som alternativ til parmesanost. De kan udelades, men bringer noget godt til retten.
Pasta Caponata til 2 personer
Ingredienser:
1 aubergine (tern)
2 spsk. kapers (grofthakkede)
1 rødløg (tynde både)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 squash (tern)
1 potte persille (grofthakkede blade og finthakkede stilke)
1 ds. hakkede tomater
1 chili (finthakket)
120 g. fuldkornspasta
evt. gærflager - købes i helsekost
Desuden: olivenolie og salt
Fremgangsmåde:
1. Drys auberginen med salt og lad den dryppe af i en sigte ca. 10 min. Dyp dem tørre med køkkenrulle.
2. Varm 1 spsk. olivenolie op i en gryde og steg aubergine ved middel varme ca. 5 min. Rør af og til.
3. Kog pastaen al dente i letsaltet vand. Hæld vandet fra og dryp af.
4. Tilsæt rødløg, hvidløg, squash og persillestilke til auberginen og steg endnu 5 min.
5. Tilsæt kapers, hakkede tomater og chili og kog ca. 10 min. Smag til med salt.
6. Server pasta med Caponata, gærflager og persilleblade på toppen.
Kommentarer
Send en kommentar