Burger kan sagtens laves vegansk. Denne er med en bøf af plantefars, og den kommer tæt på en traditionel okseburger. Jeg har fyldt burgeren med stegt aubergine og squash for at give den mere fylde og smag.
Burger med Aubergine og Squash til 2 personer
Ingredienser:
200 g. plantefars
1 tsk. salt
½ tsk. peber
½ tsk. timian
1 tsk. røget paprika
olie til stegning
2 store fuldkornsburgerboller
1 aubergine (skiver på langs)
1 squash (skiver på langs)
½ dl. vegansk mayonnaise
1 fed hvidløg (presset)
4 salatblade
1 tomat (skiver)
2 spsk. ketchup
2 spsk. ristede løg
Fremgangsmåde:
1. Steg squash og aubergineskiver i olie til de er gyldne på begge sider.
2. Ælt kødet med salt, peber, timian og røget paprika, form til to store bøffer og steg i olie til de er brune på begge sider.
3. Rør mayonnaise med hvidløg.
4. Flæk burgerbollerne og lun dem.
5. Smør underbollerne med ketchup og drys ristede løg på. Læg salat, bøffer, squash, aubergine og tomat herover.
6. Smør overbollerne med hvidløgsmayo og læg på grøntsagerne.
Kommentarer
Send en kommentar