Gå videre til hovedindholdet

Pølsegnocchi med Grønkålssalat




Denne opskrift stammer fra en af mine favoritkogebøger af Jamie Oliver. Rigtig mange af hans opskrifter er nemme at "veganisere". Denne opskrift indeholdte bacon og pølser. Det første udelod jeg og det andet blev erstattet med veganske pølser (men kunne lige så vel have været f.eks. bønner eller kikærter).





Pølsegnocchi med Grønkålssalat til 2 personer


Ingredienser:

150-200 g. veganske pølser (skiver)
1 tsk. fennikelfrø
1 kvist rosmarin (bladene)
1 dl. rødvin
1 bdt. forårsløg (snittet)
1 karton purerede tomater 

400 g. frisk gnocchi

150 g. grønkål (ribbet og hakket)
150 g. gulerødder (groftrevet)
20 g. hasselnødder (grofthakkede)
½ tsk. sirup
1 tsk. olivenolie
1 tsk. æbleeddike

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rist nødderne i en smule olie på en lille pande. Tilsæt sirup og varm kort. Køl af på en tallerken.

2. Steg pølser, rosmarin, fennikel og forårsløg i lidt olie til det er stegt gyldent og varmt. 

3. Ælt grønkål med 1/4 tsk. salt til det bliver skinnende og blødt. Bland med gulerødder, olivenolie og æbleeddike. Krydr med salt og peber.

4. Tilsæt rødvin til pølsegryden og lad det koge helt ind.

5. Kog gnocchi et par minutter i letsaltet vand og hæld vandet fra.

6. Tilsæt tomat til gryderetten og kog godt igennem. Smag til med salt og peber.

7. Rør gnocchi i pølseretten og server med grønkålssalat toppet med nødder.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...