Gå videre til hovedindholdet

Pølsegnocchi med Grønkålssalat




Denne opskrift stammer fra en af mine favoritkogebøger af Jamie Oliver. Rigtig mange af hans opskrifter er nemme at "veganisere". Denne opskrift indeholdte bacon og pølser. Det første udelod jeg og det andet blev erstattet med veganske pølser (men kunne lige så vel have været f.eks. bønner eller kikærter).





Pølsegnocchi med Grønkålssalat til 2 personer


Ingredienser:

150-200 g. veganske pølser (skiver)
1 tsk. fennikelfrø
1 kvist rosmarin (bladene)
1 dl. rødvin
1 bdt. forårsløg (snittet)
1 karton purerede tomater 

400 g. frisk gnocchi

150 g. grønkål (ribbet og hakket)
150 g. gulerødder (groftrevet)
20 g. hasselnødder (grofthakkede)
½ tsk. sirup
1 tsk. olivenolie
1 tsk. æbleeddike

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rist nødderne i en smule olie på en lille pande. Tilsæt sirup og varm kort. Køl af på en tallerken.

2. Steg pølser, rosmarin, fennikel og forårsløg i lidt olie til det er stegt gyldent og varmt. 

3. Ælt grønkål med 1/4 tsk. salt til det bliver skinnende og blødt. Bland med gulerødder, olivenolie og æbleeddike. Krydr med salt og peber.

4. Tilsæt rødvin til pølsegryden og lad det koge helt ind.

5. Kog gnocchi et par minutter i letsaltet vand og hæld vandet fra.

6. Tilsæt tomat til gryderetten og kog godt igennem. Smag til med salt og peber.

7. Rør gnocchi i pølseretten og server med grønkålssalat toppet med nødder.



Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ