Denne opskrift stammer fra en af mine favoritkogebøger af Jamie Oliver. Rigtig mange af hans opskrifter er nemme at "veganisere". Denne opskrift indeholdte bacon og pølser. Det første udelod jeg og det andet blev erstattet med veganske pølser (men kunne lige så vel have været f.eks. bønner eller kikærter).
Pølsegnocchi med Grønkålssalat til 2 personer
Ingredienser:
150-200 g. veganske pølser (skiver)
1 tsk. fennikelfrø
1 kvist rosmarin (bladene)
1 dl. rødvin
1 bdt. forårsløg (snittet)
1 karton purerede tomater
400 g. frisk gnocchi
150 g. grønkål (ribbet og hakket)
150 g. gulerødder (groftrevet)
20 g. hasselnødder (grofthakkede)
½ tsk. sirup
1 tsk. olivenolie
1 tsk. æbleeddike
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rist nødderne i en smule olie på en lille pande. Tilsæt sirup og varm kort. Køl af på en tallerken.
2. Steg pølser, rosmarin, fennikel og forårsløg i lidt olie til det er stegt gyldent og varmt.
3. Ælt grønkål med 1/4 tsk. salt til det bliver skinnende og blødt. Bland med gulerødder, olivenolie og æbleeddike. Krydr med salt og peber.
4. Tilsæt rødvin til pølsegryden og lad det koge helt ind.
5. Kog gnocchi et par minutter i letsaltet vand og hæld vandet fra.
6. Tilsæt tomat til gryderetten og kog godt igennem. Smag til med salt og peber.
7. Rør gnocchi i pølseretten og server med grønkålssalat toppet med nødder.
Kommentarer
Send en kommentar