Gå videre til hovedindholdet

Falafler med Bulgursalat, Pita og Myntedressing




I dag har jeg haft gæster, og så blev der gjort lidt ud af maden med hjemmelavede falafler, en sød bulgursalat, pitabrød og en dejlig dressing.

Falafler med Bulgursalat, Pita og Myntedressing til 2 personer


Ingredienser:

100 g. kikærter (udblødt i vand natten over)
1 bdt. persille (grofthakket)
½ løg (kvarte)
1 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. rasp
olie til stegning

1 dl. bulgur
skal og saft af ½ citron
1 spsk. olivenolie
salt og peber
½ rødløg (finthakket)
30 g. tørrede abrikoser (tynde skiver)
½ bdt. persille (finthakket)
25 g. pistacienødder (grofthakkede)
½ granatæble (kerner)

1½ dl. sojayoghurt naturel
1 fed hvidløg (presset)
½ bdt. mynte (finthakket)
salt og peber

1 hjertesalat (snittet)
1/4 agurk (tern)
2 tomater (skiver)
2 pitabrød (lunede og skåret i kvarte)
50 g. sorte oliven

Fremgangsmåde:

1. Kog bulgur 10-15 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad den dryppe af.

2. Hæld bulguren i en skål og rør citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber i. Lad det køle lidt af.

3. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem godt. Hæld dem i en foodprocessor (eller ad 2 gange i en minihakker) med persille, løg, tahin, citronsaft, koriander, spidskommen, salt, bagepulver og rasp. Kør til konsistensen er som du ønsker. Den kan enten være næsten helt glat eller mere grov. Jeg foretrækker det sidste.

4. Varm 3-4 cm. olie op i en lille slip let gryde og form falafler af kikærtemassen. Steg dem gyldne i olie - vend dem undervejs. Det tager 3-4 min. Dryp af på køkkenrulle.

5. Rør sojayoghurt med hvidløg og mynte og smag til med salt og peber.

6. Rør rødløg, abrikoser, persille, pistacienødder og granatæblekerner i bulguren og server med falafler, dressing, salat, pitabrød og oliven.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ