I dag har jeg haft gæster, og så blev der gjort lidt ud af maden med hjemmelavede falafler, en sød bulgursalat, pitabrød og en dejlig dressing.
Falafler med Bulgursalat, Pita og Myntedressing til 2 personer
Ingredienser:
100 g. kikærter (udblødt i vand natten over)
1 bdt. persille (grofthakket)
½ løg (kvarte)
1 spsk. tahin
1 spsk. citronsaft
½ tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 tsk. bagepulver
1 spsk. rasp
olie til stegning
1 dl. bulgur
skal og saft af ½ citron
1 spsk. olivenolie
salt og peber
½ rødløg (finthakket)
30 g. tørrede abrikoser (tynde skiver)
½ bdt. persille (finthakket)
25 g. pistacienødder (grofthakkede)
½ granatæble (kerner)
1½ dl. sojayoghurt naturel
1 fed hvidløg (presset)
½ bdt. mynte (finthakket)
salt og peber
1 hjertesalat (snittet)
1/4 agurk (tern)
2 tomater (skiver)
2 pitabrød (lunede og skåret i kvarte)
50 g. sorte oliven
Fremgangsmåde:
1. Kog bulgur 10-15 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og lad den dryppe af.
2. Hæld bulguren i en skål og rør citronskal, citronsaft, olivenolie, salt og peber i. Lad det køle lidt af.
3. Hæld vandet fra kikærterne og skyld dem godt. Hæld dem i en foodprocessor (eller ad 2 gange i en minihakker) med persille, løg, tahin, citronsaft, koriander, spidskommen, salt, bagepulver og rasp. Kør til konsistensen er som du ønsker. Den kan enten være næsten helt glat eller mere grov. Jeg foretrækker det sidste.
4. Varm 3-4 cm. olie op i en lille slip let gryde og form falafler af kikærtemassen. Steg dem gyldne i olie - vend dem undervejs. Det tager 3-4 min. Dryp af på køkkenrulle.
5. Rør sojayoghurt med hvidløg og mynte og smag til med salt og peber.
6. Rør rødløg, abrikoser, persille, pistacienødder og granatæblekerner i bulguren og server med falafler, dressing, salat, pitabrød og oliven.
Kommentarer
Send en kommentar