Jeg spiste dette tilbehør til en vegansk steak, men det kan bruges til alt muligt - f.eks. falafler, linsefrikadeller eller selleribøf. Retten er god til gæstemad, da den minder om det mad kødspisere er vandt til.
Ovnstegte Kartofler og Rodfrugter med Grøn sauce til 2 personer
Ingredienser:
300 g. rødbeder (stave)
300 g. gulerødder (stave)
400 g. kartofler (smalle både)
1 stor potte persille
1/4 løg
1 fed hvidløg
½ spsk. kapers
½ tsk. sennep
½ citron
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sirup
Desuden: salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Vend rødbeder, gulerødder og kartofler med olie, hver for sig, og læg dem på bagepapir på en bageplade. Krydr med salt og peber og bag 30 min ved 225 grader.
2. Blend persille, løg, hvidløg, kapers, sennep, olivenolie, saft af 1/4 citron og 1 spsk. vand til en grøn sauce. Krydr med salt og peber.
3. Varm resten af citronsaften med sirup kort i en gryde.
4. Anret kartofler og rodfrugter og overhæld rodfrugterne med lidt citronlage. Server med grøn sauce til f.eks. linsefrikadeller.
Kommentarer
Send en kommentar