Gå videre til hovedindholdet

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus




Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker. 

I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften.






Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer


Ingredienser:

1 aubergine (1 cm tykke skiver)
salt
50 g. fuldkornsrasp
olie til stegning

100 g. fuldkornscouscous
2 dl. kogende vand
salt
2 tomater (små tern uden kerner)
½ agurk (små tern uden kerner)
2 gulerødder (små tern)
1 bdt. persille, grofthakket
½ spsk. olivenolie
saft af 1/4 citron
salt og peber
20 g. græskarkerner
1 bæger hummus
lidt olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min.

2. Hæld kogende vand over couscous, dæk med en tallerken, og lad det trække 10 min. 

3. Dyp aubergineskiverne tørre for vand og salt i et rent viskestykke, vend dem i rasp og steg dem i olie 3-4 min på hver side. Undlad at spare for meget på olien. Lad skiverne dryppe af på køkkenrulle.

4. Vend couscous med grøntsager, persille, olivenolie, citronsaft, salt og peber. Anret på to tallerkener og drys med græskarkerner.

5. Anret aubergineskiver og hummus overhældt med en smule olivenolie sammen med tabbouleh og server.







Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...