Gå videre til hovedindholdet

Pasta med Romescosauce og Grillede Grøntsager





Denne ret fra min måltidskasse bliver helt sikkert en ny livret. Den cremede tomatsauce med mandler smager ganske fantastisk.




Pasta med Romescosauce og Grillede Grøntsager til 2 personer


Ingredienser:

½ aubergine (½ cm. tykke skiver)
20 g. mandler
1 stor peberfrugt (brede strimler)
1 løg (grofthakket)
2 fed hvidløg (hakket)
½ chili (hakket)
150 g. fuldkornspasta
6 tomater (tern)
1 lille squash (½ cm. tykke skiver)

Desuden: olie, eddike, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Drys aubergineskiverne med salt og lad dem trække i en skål.

2. Rist mandlerne på en tør pande til de er gyldne og dufter.

3. Steg peberfrugt 5-6 min i olie ved god varme. De må gerne tage farve.

4. Kog pastaen i letsaltet vand og hæld vandet fra.

5. Tilsæt løg, hvidløg og chili og steg 3-4 min.

6. Tør aubergineskiverne med et rent viskestykke.

7. Steg aubergine og squashskiver i olie nogle minutter på hver side til de er gyldne og lækre.

8. Tilsæt tomaterne til peberfrugterne og steg til en sauce 5-8 min. Tilsæt lidt vand, hvis det bliver for tørt.

9. Hæld tomatsauce og mandler i en høj skål og blend til en glat sauce. Smag til med salt, peber og lidt æbleeddikke eller citronsaft.

10. Vend pasta og grøntsager i saucen og server, evt. drysset med gærflager.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...