Endnu en middag fra aarstidernes måltidskasse. Der er hirse i bunden, men det kan nemt erstattes med ris, bulgur, couscous eller quinoa.
Wok med Tofu, Hirse og Sesam til 2 personer
Ingredienser:
150 g. hirse
200 g. tofu, gerne marineret (tern)
1 stort rødløg (tynde både)
2 fed hvidløg (finthakket)
200 g. gulerødder (tynde stave)
1/4 rødkål (snittet)
½ squash (stave)
1 grøn chili (finthakket)
½ dl. tamari eller sojasauce
saft af 1 lime
2 spsk. sesamfrø
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog hirse i letsaltet vand 20 min. Lad det trække fem min og dræn vandet fra.
2. Varm olie en wok og steg tofu 5-6 min. Tag den op ad wokken.
3. Varm lidt mere olie og steg rødløg, hvidløg, gulerødder, squash og rødkål 8-10 min.
4. Tilsæt chili, tamari, limesaft og sesamfrø. Varm igennem og smag til med salt og peber. Pas på salten hvis du har brugt sojasauce.
5. Server hirse med grøntsager og stegt tofu.
Kommentarer
Send en kommentar