Denne ret stammer fra min veganske måltidskasse, men den er oplagt som restemad. Brug en rest ris, couscous, bulgur, hirse eller quinoa og top med bønner eller kikærter, og de grøntsager du har til overs i køleskabet.
Rainbow Bowl med Avocado, Majs og Mungbønner til 2 personer
Ingredienser:
2-300 g. kogt hirse, ris, bulgur, couscous eller quinoa
75 g. grønne mungbønner - eller andre bønner/kikærter (udblødt natten over)
½ liter grønsagsbouillon
½ tsk. spidskommen
1 fed hvidløg (presset)
saft af ½ lime
1 spsk. olivenolie
1 majskolbe
2 tomater (små tern)
1 avocado (små tern)
½ grøn chili (strimler)
Desuden: salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog bønnerne 25 min i grønsagsbouillion og hæld vandet fra.
2. Rør hvidløg, spidskommen, limesaft og olivenolie sammen og smag til med salt og peber.
3. Kog majskolben 5 min i letsaltet vand. Lad den køle lidt af og stil den på højkant på et bræt. Skær kornene af.
4. Anret kogt hirse/couscous/bulgur/ris/quinoa på to tallerkener og top i pæne bunker med bønner, majs, tomat og avocado. Dryp dressing over og drys med chili.
Kommentarer
Send en kommentar