Jeg har altid elsket gratineret pasta, og det kan heldigvis sagtens laves vegansk. I denne version har jeg tomat, svampe og aubergine, men det kan laves på mange andre måder.
Bagt Pasta med Aubergine, Svampe og Ost til 2 personer (60 min)
Ingredienser:
150 g. fuldkornspasta
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. konc. tomatpure
1 ds. hakkede eller purerede tomater
½ spsk. bouillonpulver
1 tsk. oregano
1 tsk. chilisauce
1 tsk. sukker
1 dl. vegansk madlavningsfløde
1 stort bundt basilikum (hakket)
1 aubergine (tynde skiver)
250 g. svampe (tykke skiver)
100 g. vegansk revet ost - f.eks. Violife
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen i letsaltet vand. Hæld vandet fra og dryp af.
2. Læg aubergineskiverne på bagepapir på en bageplade, pensl dem med olie og krydr med salt og peber. Bag dem 15 min ved 180 grader.
3. Steg løg og hvidløg i lidt olie et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, bouillon, oregano, chili og sukker og kog ved svag varme 15 min.
4. Steg svampene i lidt olie 3-4 min og krydr med salt og peber.
5. Tag tomatsaucen af varmen og rør basilikum og madlavningsfløde i. Smag til med salt og peber.
6. Vend pasta, svampe og aubergineskiver i tomatsaucen og hæld den i 1 eller 2 ovnfaste fade. Drys ost øverst og dryp med nogle spsk. vand - så smelter osten bedre.
7. Sæt retten i ovnen 15 min ved 225 grader.
Kommentarer
Send en kommentar