Gå videre til hovedindholdet

Bagt Pasta med Aubergine, Svampe og Ost




Jeg har altid elsket gratineret pasta, og det kan heldigvis sagtens laves vegansk. I denne version har jeg tomat, svampe og aubergine, men det kan laves på mange andre måder.




Bagt Pasta med Aubergine, Svampe og Ost til 2 personer (60 min)


Ingredienser:


150 g. fuldkornspasta
1 løg (finthakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 spsk. konc. tomatpure
1 ds. hakkede eller purerede tomater
½ spsk. bouillonpulver
1 tsk. oregano
1 tsk. chilisauce
1 tsk. sukker
1 dl. vegansk madlavningsfløde
1 stort bundt basilikum (hakket)
1 aubergine (tynde skiver)
250 g. svampe (tykke skiver)
100 g. vegansk revet ost - f.eks. Violife

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen i letsaltet vand. Hæld vandet fra og dryp af.

2. Læg aubergineskiverne på bagepapir på en bageplade, pensl dem med olie og krydr med salt og peber. Bag dem 15 min ved 180 grader.

3. Steg løg og hvidløg i lidt olie et par minutter. Tilsæt tomatpure, hakkede tomater, bouillon, oregano, chili og sukker og kog ved svag varme 15 min.

4. Steg svampene i lidt olie 3-4 min og krydr med salt og peber.

5. Tag tomatsaucen af varmen og rør basilikum og madlavningsfløde i. Smag til med salt og peber.

6. Vend pasta, svampe og aubergineskiver i tomatsaucen og hæld den i 1 eller 2 ovnfaste fade. Drys ost øverst og dryp med nogle spsk. vand - så smelter osten bedre.

7. Sæt retten i ovnen 15 min ved 225 grader.




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Wraps med Linsedeller og Rødkål

Det stormer udenfor, og der er brug for varm forkælelse inde i varmen. For mig behøver det ikke nødvendigvis være gryderetter, men kan lige så vel være nogle lækre frikadeller i godt selskab. Her er det godt krydrede linsefrikadeller i wrap med marineret rødkål og dressing. Wraps med Linsedeller og Rødkål til 2 personer Ingredienser : 1 dl. røde linser 2 dl. grønsagsbouillon 1 skalotteløg (finthakket) 2 fed hvidløg (presset) 1 gulerod (revet) ½ bdt. purløg (fintsnittet) ½ tsk. no egg i 2 spsk. vand(eller hørfrøslim svarende til ½ æg) 2 spsk. rasp 2 spsk. mel 2 spsk. havregryn ½ tsk. spidskommen 1 tsk. paprika ½ tsk. stødt chili olie til stegning 200 g. rødkål (fintsnittet) ½ bdt. koriander (fintsnittet) 1½ spsk. limesaft ½ tsk. sirup salt og peber 4 tortillapandekager 1 dl. vegansk creme fraiche dressing Fremgangsmåde : 1. Kog linserne 15 min og lad dem køle lidt af. 2. Bland linser med løg, hvidløg, gulerødder, p...