Dette er min første dhal, og jeg kan se på billeder rundt nettet, at den skal have noget mere væske end jeg gav det. Det har jeg derfor skrevet ind i opskriften, men suppler gerne til, hvis den stadig er for tør. Den skal minde om en linsegrød.
Tikka Dhal med Sød Kartoffel til 2 personer (45 min)
Ingredienser:
100 g. røde linser
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (hakket)
½ chili (hakket)
2 gulerødder (tynde skiver)
1 sød kartoffel ca. 400 g. (tern)
1 spsk. indisk karrypasta - f.eks. Tikka, Korma eller Madras
150 g. cherrytomater (små tern)
100 g. bønner (nippet og halveret)
½ lime (saft)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skyl linserne og kog dem i 3 dl. vand 15 min.
2. Steg løg, hvidløg, chili, gulerødder og sød kartoffel i lidt olie i en gryde ca. 8 min.
3. Tilsæt karrypasta og steg et par minutter.
4. Hæld linser og det resterende vand i gryden sammen med tomaterne og kog ca. 8 min.
5. Tilsæt mere vand, hvis dhal'en er for tør - den skal minde om en tyk grød.
6. Tilsæt bønner og kog 4 min.
7. Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber.
Kommentarer
Send en kommentar