Jeg husker lasagnetten fra min barndom i 80- og 90'erne. Den om fra Knorr og var nem at lave. Og så smagte den rigtig godt.
Jeg har lavet den veganske version af lasagnetten med Hakket og masser af grønt. Du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet eller dem jeg har skrevet i opskriften.
Lasagnette til 4 personer (45 min)
Ingredienser:
200 g. fuldkornspasta - f.eks. skruer
400 g. Hakket plantefars
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
200 g. champignon (små tern)
200 g. gulerødder (groftrevne)
½ squash (små tern)
1 peberfrugt (små tern)
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. timian
1 spsk. paprika - mindre hvis du har en stærk paprika
1 tsk. røget paprika
25 g. smørbart eller plantemargarine
2 spsk. mel
ca. 3 dl. plantemælk
½ tsk. stødt muskat
100 g. revet ost - jeg brugte Violife
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog pastaen til den lige netop er færdig og hæld vandet fra.
2. Steg løg og hvidløg i olie et par minutter.
3. Tilsæt Hakket og steg kort til det falder fra hinanden og ligner hakket kød. Det behøver ikke brunes.
4. Tilsæt champignon, squash, peberfrugt og gulerød sammen med de hakkede tomater og varm godt igennem. Det skal ikke være saucet, men tilsæt lidt vand, hvis det er alt for tørt.
5. Tilsæt krydderier og smag til.
6. Smelt smørbart i en gryde og pisk mel i. Pisk mælk i lidt efter lidt til konsistensen er en tyk sauce. Smag til med muskat, salt og peber.
7. Vend pastaen i kødsaucen og hæld det i et ovnfast fad. Hæld saucen over og drys osten øverst. Pres osten lidt ned i saucen med en ske - den smelter bedst når den er fugtig.
8. Sæt lasagnetten i ovnen 25 min og server.
Kommentarer
Send en kommentar