Gå videre til hovedindholdet

Lasagnette




Jeg husker lasagnetten fra min barndom i 80- og 90'erne. Den om fra Knorr og var nem at lave. Og så smagte den rigtig godt. 

Jeg har lavet den veganske version af lasagnetten med Hakket og masser af grønt. Du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet eller dem jeg har skrevet i opskriften.


Lasagnette til 4 personer (45 min)


Ingredienser:

200 g. fuldkornspasta - f.eks. skruer
400 g. Hakket plantefars
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
200 g. champignon (små tern)
200 g. gulerødder (groftrevne)
½ squash (små tern)
1 peberfrugt (små tern)
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. timian
1 spsk. paprika - mindre hvis du har en stærk paprika
1 tsk. røget paprika

25 g. smørbart eller plantemargarine
2 spsk. mel
ca. 3 dl. plantemælk
½ tsk. stødt muskat
100 g. revet ost - jeg brugte Violife

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen til den lige netop er færdig og hæld vandet fra.

2. Steg løg og hvidløg i olie et par minutter.

3. Tilsæt Hakket og steg kort til det falder fra hinanden og ligner hakket kød. Det behøver ikke brunes.

4. Tilsæt champignon, squash, peberfrugt og gulerød sammen med de hakkede tomater og varm godt igennem. Det skal ikke være saucet, men tilsæt lidt vand, hvis det er alt for tørt.

5. Tilsæt krydderier og smag til. 

6. Smelt smørbart i en gryde og pisk mel i. Pisk mælk i lidt efter lidt til konsistensen er en tyk sauce. Smag til med muskat, salt og peber.

7. Vend pastaen i kødsaucen og hæld det i et ovnfast fad. Hæld saucen over og drys osten øverst. Pres osten lidt ned i saucen med en ske - den smelter bedst når den er fugtig.

8. Sæt lasagnetten i ovnen 25 min og server. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...