Gå videre til hovedindholdet

Lasagnette




Jeg husker lasagnetten fra min barndom i 80- og 90'erne. Den om fra Knorr og var nem at lave. Og så smagte den rigtig godt. 

Jeg har lavet den veganske version af lasagnetten med Hakket og masser af grønt. Du kan bruge de grøntsager du har i køleskabet eller dem jeg har skrevet i opskriften.


Lasagnette til 4 personer (45 min)


Ingredienser:

200 g. fuldkornspasta - f.eks. skruer
400 g. Hakket plantefars
1 løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
200 g. champignon (små tern)
200 g. gulerødder (groftrevne)
½ squash (små tern)
1 peberfrugt (små tern)
1 ds. hakkede tomater
1 spsk. timian
1 spsk. paprika - mindre hvis du har en stærk paprika
1 tsk. røget paprika

25 g. smørbart eller plantemargarine
2 spsk. mel
ca. 3 dl. plantemælk
½ tsk. stødt muskat
100 g. revet ost - jeg brugte Violife

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen til den lige netop er færdig og hæld vandet fra.

2. Steg løg og hvidløg i olie et par minutter.

3. Tilsæt Hakket og steg kort til det falder fra hinanden og ligner hakket kød. Det behøver ikke brunes.

4. Tilsæt champignon, squash, peberfrugt og gulerød sammen med de hakkede tomater og varm godt igennem. Det skal ikke være saucet, men tilsæt lidt vand, hvis det er alt for tørt.

5. Tilsæt krydderier og smag til. 

6. Smelt smørbart i en gryde og pisk mel i. Pisk mælk i lidt efter lidt til konsistensen er en tyk sauce. Smag til med muskat, salt og peber.

7. Vend pastaen i kødsaucen og hæld det i et ovnfast fad. Hæld saucen over og drys osten øverst. Pres osten lidt ned i saucen med en ske - den smelter bedst når den er fugtig.

8. Sæt lasagnetten i ovnen 25 min og server. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ