Her er en opskrift fra magasinet "Spis bedre" - opskriften var vegetarisk men her veganiseret.
Jeg erstattede æg med aquafaba, vandet fra kikærter på dåse, og det fungerede fint. Det er dog vigtigt, at man ikke får tilsat for meget af det.
Røsti af Søde Kartofler med Svampe, Spinat og Feta til 1 person (45 min)
Ingredienser:
200 g. søde kartofler (groftrevne)
½ løg (finthakket)
2 spsk. aquafaba
2 spsk. gærflager (kan udelades)
250 g. champignon (tykke skiver)
75 g. spinat (skyllet)
50 g. vegansk feta
1 håndfuld basilikum (strimlet)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rør søde kartofler sammen med løg, gærflager og aquafaba. Krydr med salt og peber.
2. Varm lidt olie på en pande og form små flade røsti af sammenpresset sød kartoffel. Steg 4-5 min på hver side og læg på bagepapir. Pres dem sammen med en paletkniv undervejs.
3. Bag røsti 20 min ved 200 grader.
4. Steg svampene i lidt olie og krydr med salt og peber.
5. Steg spinaten kort til den falder sammen og krydr med salt og peber.
6. Anret røsti på en tallerken og top med spinat, svampe, feta og basilikum.
Kommentarer
Send en kommentar