Polenta spises oftest som en slags grød, men når grøden sættes på køl bliver den meget fast og kan skæres i skiver. Til denne ret skal du lave polentagrøden dagen i forvejen, presse den godt sammen i en firkantet form og køle den til den skal bruges næste dag.
Stegt Polenta med Grillet Grønt og Oliventapenade til 1 person (30 min)
Ingredienser:
½ aubergine (½ cm. tykke skiver)
½ squash (½ cm. tykke skiver)
1 rødløg (tynde både)
2 fed hvidløg (presset)
10 g. mandler (hakkede)
250 g. polenta (1 cm. tykke skiver)
½ dl. oliventapenade
50 g. rucola
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Vend aubegine, squash og rødløg med hvidløg, mandler, lidt olivenolie, salt og peber.
2. Fordel grøntsagerne på bagepapir på en bageplade og bag 20 min ved 225 grader.
3. Steg polentaskiverne i lidt olie på en pande 2-3 min på hver side.
4. Vend de bagte grøntsager med rucola og oliventapenade og anret på en tallerken. Anret polentaskiverne ovenpå.
Kommentarer
Send en kommentar