Gå videre til hovedindholdet

Quinoasalat med Søde Kartofler, Peberfrugt og Fetacreme




Jeg fandt denne vegetarret i bladet Spis Bedre, og den var nem at veganisere. En varm quinoasalat med søde kartofler og peberfrugt, og lækker fetadip og pitabrød til.





Quinoasalat med Søde Kartofler, Peberfrugt og Fetacreme til 2 personer (45 min)


Ingredienser:

2 peberfrugter (halve uden kerner)
250 g. søde kartofler (skrællet og i tern)
100 g. quinoa - jeg brugte rød
1 fed hvidløg (presset)
1 spsk. balsamico
½ spsk. olivenolie
½ tsk. sirup
100 g. vegansk feta
1 spsk. citronsaft
½ spsk. olivenolie
ca. ½ dl. plantemælk
2 fuldkornspitabrød

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Læg peberfrugterne med overskæringen nedad på bagepapir på en bageplade.

2. Vend de søde kartofler med lidt olie, salt og peber og læg også dem på bagepapiret. Bag 20 min ved 200 grader varmluft.

3. Kog quinoa 15 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og dryp af.

4. Rør hvidløg, olivenolie, balsamico og sirup sammen. Krydr med salt og peber. 

5. Blend feta med olivenolie og citronsaft. Tilsæt mælk lidt efter lidt til du har en lækker tyk creme.

6. Flæk pitabrødene og skær dem i trekanter. Vend trekanterne med lidt olie og drys med salt. Læg dem på bagepapir på en bageplade og giv dem 5 min i ovnen, når grøntsagerne er taget ud.

7. Skær peberfrugterne i strimler og vend med søde kartofler, quinoa og dressing. Anret på to tallerkener. Server med fetacreme og pitachips. 


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland æble, flormel

Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål

Endnu en middag fra aarstiderne. Jeg valgte at bage mine samosaer i ovnen for at spare på fedtet og kalorierne. Vil du have mere sprøde samosaer, så kan du stege dem i olie på panden. Køb samosadej hos din asiatiske købmand - gerne fuldkorn. Samosaer med Spicy Fyld og Kartoffelsalat med Grønkål til 2 personer (60 min) Ingredienser : 400 g. kartofler 1 løg (finthakket) 2 fed hvidløg (finthakket) 1 pak choy - kun det grønne (fintsnittet) 1 spsk. indisk karrypasta - tikka, korma eller madras 150 g. ærter 1/4 chili (hakket) 8-12 stykker samosadej 150 g. grønkål (ribbet og finthakket) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Tag gryden af varmen og lad dem trække 5 min. 2. Afkøl halvdelen af kartoflerne i koldt vand. Resten moses groft og lægges i en skål.  3. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande. Tilsæt pak choy og chili og steg 1-2 min. Tilsæt ærter og karrypast

Deller med Stuvet Hvidkål

En veganiseret version af frikadeller med stuvet hvidkål, som de fleste danskere kender. Retten egner sig godt til kødspisere. Dellerne er Månebarnets opskrift og kan findes her . Deller med Stuvet Hvidkål til 2 personer (og deller til fryseren) Ingredienser : 2 dl. røde linser 3 dl. vand 1 dl. græskarkerner 2 løg 2 fed hvidløg 1 dl. havregryn ½ dl. vand 1 dl. hvedemel eller kikærtemel 2 tsk. salt 1 spsk. karry 1 spsk. paprika ½ tsk. røget paprika 1 tsk. garam masala 2 spsk. citronsaft 1 tsk. løgpulver 1 spsk. sojasauce peber ½ lille hvidkål (snittet) 1 spsk. Smørbart 1 stor spsk. hvedemel 3-4 dl. soja- eller havremælk 1 knsp. stødt muskat salt og peber Tilbehør: rugbrød eller kartofler 1. Kog linserne i vand og lidt salt 8 min. Hæld overskydende vand fra og lad linserne dryppe lidt af. 2. Hak græskarkerner i en minihakker og hæld dem i en skål.  3. Hak løg og hvidløg i minihakkeren og hæld dem op til græ