Gå videre til hovedindholdet

Empanadas med Avocadosalat





Denne ret i min måltidskasse fra aarstiderne er rigtig god og let at lave. Desværre var tærtedejen ikke så nem at have med at gøre, så hvis der er tid til det, er det nok en fordel, at lave en tærtedej selv. Men det er også muligt at bruge den færdigkøbte, så længe man følger det jeg skriver. 







Empanadas med Avocadosalat til 2 personer (45 min)


Ingredienser:

1 ds. bønner, f.eks. borlotti eller hvide (skyllede og afdryppede)
½ løg (hakket)
1 fed hvidløg (hakket)
½ chili (hakket)
100 g. champignon i skiver
100 g. gulerødder (revne)
½ squash (små tern)
1 rulle vegansk tærtedej (eller en hjemmelavet)
1 stor tomat (tern)
1 avocado (tern)
½ pose babyspinat (skyllet)

Desuden: olie, citronsaft, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Varm en stor pande med lidt olie og steg løg, hvidløg, chili, champignon, gulerødder og squash 5-6 min.

2. Tilsæt halvdelen af bønner og varm godt igennem. Mas lidt ud med en kartoffelmoser. Smag til med salt og peber.

3. Klip tærtedejen i 8 trekanter - papiret skal klippes med. Læg 4 af dem på bagepapir på en bageplade.

4. Læg et par skefulde fyld på hvert stykke dej og læg et stykke dej uden bagepapir ovenpå. Klem kanterne sammen med en gaffel. Der er nok lidt fyld til overs - brug det som en rest eller lav flere samosas.

5. Bag trekanterne ca. 15 min ved 200 grader. 

6. Anret spinat, tomat, avocado og resten af bønnerne i to skåle.

7. Rør en dressing af lidt olivenolie, lidt citronsaft, salt og peber og hæld over salaterne. Server til samosas.


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Polenta med Ristede Grøntsager

Polenta er rigtig lækkert, og hvis du ikke har prøvet det, så er det helt sikkert værd at gøre det. Det smager som en blød majsgrød, og det kan enten spises som tilbehør eller som her toppet med grøntsager til hovedret. Polenta med Ristede Grøntsager til 1 person (30 min) Ingredienser : 75 g. polenta 1 dl. sojafløde 75 g. majs (eller kerner fra 1 majskolbe) 1 squash (små tern) 2 fed hvidløg (finthakket 100 g. spinat (grofthakket) ½ chili (finthakket) ½ lime (saften) Desuden: olie, salt og peber Fremgangsmåde : 1. Bring 3 dl. vand i kog, drys polenta i, tilsæt madlavningsfløde og kog ved svag varme ca. 5 min. Tilsæt mere vand, hvis den bliver for tør. Krydr med salt og peber. 2. Steg majs, squash og hvidløg i olie 4-5 min. 3. Tilsæt spinat og chili, varm igennem og smag til med limesaft, salt og peber. 4. Server polenta med grøntsager på toppen. 

Kringle med Æblefyld

Min mor har fødselsdag i morgen, og jeg har lovet at tage vegansk, sukkerfri kringle med. Jeg fandt denne opskrift på sukkerfrikager.dk  og skiftede lidt ud i ingredienserne, for at gøre den vegansk.  Den kan nemt bages med almindeligt sukker, og jeg har derfor skrevet både de sukkerfri og de sukkerholdige ingredienser. Kringle med Æblefyld Ingredienser : 75 g. smørbart blok (eller plantemargarine) 1½ dl. plantemælk 50 g. gær 1 spsk. sukker (eller perfekt strø) ½ tsk. salt ca. 300 g. mel 2 æbler (skrællede og revne) ½ dl. flormelis (eller sukkerfri flordrys) 2 tsk. kanel 1 tsk. vanillesukker 30 g. smørtbart blok (eller plantemargarine) 2 spsk. plantemælk 30 g. mandelflager Fremgangsmåde : 1. Smelt smørbart i en lille gryde, rør mælken i og hæld det i en skål. Rør gæren ud heri. 2. Tilsæt sukker og salt og melet lidt efter lidt. Ælt godt.  3. Lad dejen hæve 30 min lunt og tildækket. 4. Bland...

Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus

Dagens middag fra min måltidskasse fra aarstiderne. Aubergineskiverne er vendt i rasp og bliver virkeligt lækre. Hummus er færdigkøbt, men du laver nemt en selv, hvis du ønsker.  I min måltidskasse fik jeg friske korianderfrø - som man mig bekendt ikke sådan lige finder ude i supermarkederne. De kan nemt udelades, og jeg har derfor ikke indskrevet dem i opskriften. Stegte Auberginer med Tabbouleh og Hummus til 2 personer Ingredienser : 1 aubergine (1 cm tykke skiver) salt 50 g. fuldkornsrasp olie til stegning 100 g. fuldkornscouscous 2 dl. kogende vand salt 2 tomater (små tern uden kerner) ½ agurk (små tern uden kerner) 2 gulerødder (små tern) 1 bdt. persille, grofthakket ½ spsk. olivenolie saft af 1/4 citron salt og peber 20 g. græskarkerner 1 bæger hummus lidt olivenolie Fremgangsmåde : 1. Drys aubergineskiverne med salt på begge sider og lad dem trækker 10-15 min. 2. Hæld kogende vand over couscou...