Ugens første måltid fra aarstidernes veganske måltidskasse. En lækker linsekarry med grøntsager - helt simpelt og meget smagfuldt.
Linsekarry med Ris til 1 person (45 min)
75 g. brune basmatiris
50 g. røde linser
½ chili (finthakket)
½ løg (hakket)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 stor gulerod (tynde skiver)
100 g. hvidkål (strimler)
1-2 tsk. karry
½ bakke babyspinat (skyldet)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog risene 30 min i 2 dl. vand. Lad dem trække fem min og smag til med salt.
2. Kog linserne i 1½ dl. vand 15 min.
3. Steg løg, hvidløg, gulerod og hvidkål i olie ca. 5 min.
4. Tilsæt karry og steg et par min.
5. Tilsæt linser med resten af vandet derfra og evt. lidt ekstra vand. Læg låg på gryden og kog 10 min ved svag varme.
6. Tilsæt chili og smag til med salt og peber. Rør spinat i.
7. Anret ris på en tallerken og fordel karry'en ovenpå.
Kommentarer
Send en kommentar