Her i efteråret kan jeg godt få lyst til sådan en rigtig varm og kraftig gryderet, og en af mine favoritter, da jeg stadig spiste kød, var mørbradgryden. Her er en vegansk version, som jeg lavede med en køderstatning, men som også kan laves med f.eks. kikærter.
Paprikagryde til 2-3 personer (45 min)
Ingredienser:
1 rød peber (store tern)
300 g. champignon (tykke skiver)
100 g. perleløg fra frost (optøede)
1 pakke køderstatning - jeg brugte Like Meat kebab chunks
400 g. tomatpassata eller hakkede tomater
1½ dl. vegansk madlavningsfløde - jeg foretrækker den fra cremefine
2 håndfulde basilikum (snittet)
2 fed hvidløg (presset)
1 spsk. paprika
olie, salt og peber
150 g. paraboiled ris
Fremgangsmåde:
1. Kog ris i letsaltet vand ca. 18 min.
2. Steg champignon i lidt olie til vandet er fordampet 5-6 min.
3. Varm tomat, fløde, basilikum og paprika op i en stor gryde.
4. Læg perleløg i gryden og lad dem varme der.
5. Tilsæt champignon til tomatsaucen og steg derefter peberfrugt i lidt olie 4-5 min.
6. Læg peberfrugten i tomatsaucen og steg Kebab chunks i olie 4-5 min. Læg også dem i gryden.
7. Smag gryderetten til med salt og peber og server med ris.
Kommentarer
Send en kommentar